logo Copenhagen MarmatesSvømning

Om svømning i Pan Idræt – Copenhagen Mermates

Sund sport, god form og nye venner

Copenhagen Mermates står for svømning i Pan Idræt, her har du mulighed for at komme i vandet med en masse skønne og forskellige mennesker.

Copenhagen Mermates er mangfoldig med medlemmer i alle aldre (yngste er knapt tyve og ældste er over halvfjerds) med mange forskellige nationaliteter og baggrunde. Klubbens medlemmer er primært homoseksuelle, men alle er velkomne.

Vores dygtige trænere sørger for træning og programmer på forskellige niveauer fra nybegynder til elite afhængigt af din kondition og tekniske formåen. Du kan også bare svømme motionssvømning efter eget tempo.

Vi er en meget aktiv klub både til vands og til lands, med otte faste aktiviteter i vandet hver uge og mange fester. Du kan altså både komme i form og få nye venner og oplevelser hos Mermates.

Er du rejselysten, deltager vi også flere gange årligt i stævner og træningslejre rundt omkring i verden. Vi arrangerer også selv stævner, master classes og træningsarrangementer med vores udenlandske venskabsklubber.
Se meget mere detaljeret information i i fanebladene ovenfor, og kom så op af sofaen – vi glæder os til at se dig!

Ønsker du at komme og prøve os, ser vi dig gerne tirsdage (hvis du er nybegynder) og fredage (hvis du allerede kan svømme) i september måned. Skriv gerne til swimming@mermates.dk inden du kommer.

 

Find os også på Facebook

facebook-logo

Hvor og hvornår

Er du interesseret i at blive medlem så skriv straks til swimming@mermates.dk

 

Mandage 20:30 – 22:30 Vesterbro (6 baner – hele bassin) Marco Schaber A, B, C og motion
Tirsdage 21:00-22:00 Hillerødgade (6 baner – hele bassin) Uffe Nyman & Martin Wangel Begyndere- og teknik, motion
Onsdage 20:30-22:00 Emdrup (4 baner) Ólavur Eysturdal A, B, C og motion
Torsdage NY 20:00-21:00 Vesterbro (3 baner) Morten Henrik Petersen C og motion
Fredage 19:00-20:30 Vesterbro (6 baner – hele bassin) Jakob Edinger A, B, C og motion
Lørdage 17:00-18:30 Hillerødgade (6 baner – hele bassin) Skiftende trænere blandt ovennævnte A, B, C og motion

 

Mandage

Marco vil have programmer klar til A, B, C baner og vil fordele banerne blandt programsvømmere i forhold til hvem dukker op. Der vil altid være mindst 2 baner for motionister.

Tirsdage

Uffe og Martin underviser begyndere og motionister, som ønsker at forbedrer deres teknik. Der plejer også at være plads til motionister, som ikke ønsker undervisning.

Onsdage

Ólavur, som nogen af jer kender fra sidste sæson, starter som fast træner og vil have programmer klar til A, B og C svømmere. Der plejer at være plads til motionister men fordi vi kun har 4 baner, er der ingen garanti.

Torsdage

Det er vores nye dag, hvor Morten vil stå på kanten og holde øje på motionister. Morten vil helt sikkert give nogle tips hvis man beder ham.

Der vil ikke være programmer. A og B svømmere bedes svømme andre dage for at give plads til motionister.

Fredage

Vores mest sociale dag håndteres som sædvanligt af cheftræneren Jakob, og der vil være programmer til A. B og C svømmere samt mindst 2 baner til motionister.

Vi går ofte ud og spiser sammen bagefter, og nogle fortsætter ind til nattelivet.

Lørdage

Vi har skiftende trænere på kanten fra blandt de faste trænere. Lørdage er meget afslappet, men der er alligevel altid A, B og C programmer samt mindst 2 motionsbaner.

HUSK at ikke herrerne ikke må gå ind til hallen fra omklædningsrummet inden præcist kl. 17:00 fordi der er en kvindeklub før os.

 

 

Mermates pokalen

Pokalen for Copenhagen Mermates blev stiftet i 2000 ved den anden Tisvildelejefest. Svømmeklubben var i en rivende udvikling og de frivillige gik op i Copenhagen Mermates med liv og sjæl. Det kræver naturligvis anerkendelse og sådan skal pokalen forstås. Siden har mange svømmere bidraget med forskellige indsatser, som har gjort Copenhagen Mermates til en fantastisk klub at være en del af.

Pokalen indgraveres hvert år med modtagerens navn.

2016 – Mogens Christoffersen

fik pokalen for hans mangeårige indsats som svømmer, vandpolospiller, økonomiansvarlig og ikke mindst formand i mange år. Uden ham vil Mermates ikke være hvad det er i dag. Mogens har styret vores økonomi med en kærlig, præcis men også fast hånd, således at vores økonomi er solid.

2015 – Stefan Bauer

har været medlem i mange år – og er faktisk også æresmedlem. Han er vores ældste medlem, og svømmer ikke mere, men er alligevel på kanten mange gange for at rådgive svømmere og han deltager i hver fest. Han var i 2015 initiativtager og grundlægger af Mermates Rejsefond, som skal fremme aktiv sportslig deltagelse i internationale FIN Stævner var der ingen tvivl.

2014 – Christian Bigom

har gennem mange år tegnet og trænet de mange medlemmer af Copenhagen Mermates. Det er blevet til mange timer både ved bassinkanten og på planlægningsbordet i privaten og på barerne. Der er lagt vagtplaner og strategiplaner og mange andre planer. Christian har organisationstalent, -vilje og -evne. Han er gået videre til Pan Idræts bestyrelse, hvor han tager et stort slæb med kommunikation.

2013 – Gunnar Jonson

er i særdeleshed kendt som Mr. Tri i Copenhagen Mermates. Med stort engagement oprettede han tri-athlon i Mermates som det seneste skud på stammen af aktiviteter i PAN Idræts vandsportsafdeling. Åbent vand er en del af tri-tilbuddet. Utrætteligt opfordrer han da også til at kaste sig i det kolde vand og yderligere strabadser på ben og hjul. Derudover tager Gunnar mange timer på kanten i undervisningens tjeneste og sidst, men ikke mindst arrangerer han træningsrejser til varmere himmelstrøg med stor tilslutning af Mermates medlemmer.

2012 – Thomas Tronier

har været med i Copenhagen Mermates i en lang årrække og med sit organisatoriske talent har han både stået for arrangement af rejser og billetter og organiseret baren til julefrokoster med store overskud til følge. Thomas er en arbejdshest – og til trods for, at hans arbejdsplads er hele verden, så er hans hjerte dog hos Copenhagen Mermates – og senest er han blevet en aktiv vandpolospiller – både i vandet og på land. Også her er holdånden helt i top.

2011 – Claus Kirchoff

har i mange år været uundværlig som den tekniske bistand til lyd og lys. Claus stiller altid op uden bekymring og ingen teknisk udfordring er for stor. Han har sine egne ledninger med – og så med sit rolige og målrettede væsen klapper det hele. Og så har han en god musiksmag.

2010 – Belinda Nørbygaard og Peter Johansen

tog deres store tørn i 2009 med organisering af World Outgames II, i øvrigt sammen med Lars. Deres rolige væsener og strukturerede arbejdsdisciplin gjorde det til en fornøjelse for triumviratet at organisere og afvikle World Outgames II. Belinda blev senere til formand og Peter træner regelmæssigt om onsdagen og fredagen.

2009 – Morten Olafsson

var pioner for vandpolo og hellighede sig vandpolobold, da der blev luftet tanker om at oprette vadnpolo i Copenhagen Mermates. Morten organiserede de første par år og holdt de i begyndelsen ganske få deltagere til ilden og vandet. Vandpolo er blevet et stærkt tilbud i Copenhagen Mermates takket være de indledende indsatser.

2008 – Torben Rath Hansen

har i en lang årrække deltaget som svømmer, organisator, kagesponsor, vært for Melodi Grand Prix og som formand. Torben introducerede ”to-do-listen” og holdt styr på svømmeklubben i flere år. Og Torben er jo godt skåret for tungebåndet og en frisk bemærkning, nu senest også på Facebook. Humor er Torbens stærke side – og altid gerne med et blink i øjet. Det kræver hjernevindinger at følge med.

2007 – Niels Bech-Thomsen

er det tætteste, vi er kommet på en sponsor og mæcen – og som sådan trådte han til inden svømmestævnet i 2007. Niels blev begejstret for ideerne til svømmestævnet og sponserede et større beløb, som reddede svømmeklubbens økonomi. Vi havde regnet med 300 deltagere, men der kom blot 100 svømmere.

2006 – René Matthies

har været en central skikkelse både som frivillig til svømmestævner og som vært til en række Tisvildelejefester. René lagde hus til de herlige fester i adskillige i en hel weekend med både god mad, svømmeture i det salte hav; om det så var sol eller regn.

2005 – Lars Vestergaard

indstiftede Copenhagen Mermates pokalen i 2000 og har deltaget i svømmeklubben som træner, formand og svømmer siden 1997. Meningen med pokalen var jo ikke, at den skulle kunne gives til indercirklen af de organiserende, men snarere at det skulle være en anerkendelse af frivilligheden og offervilje for svømmeklubben. Men han blev snydt. Styregruppen indstillede ham i 2005 og navnet blev uigenkaldeligt graveret, lidt imod hans vilje – men glad; det blev han.

2004 – Peter Kristiansen

har været i svømmeklubben siden tidernes morgen og lagde i mange år hus til fællesspisninger på Rosenborg i portnerboligen, ofte krydret med en rundvisning på Rosenborg. Peter førte i Herrens mange år medlemslisten, som i begyndelsen kunne være på et ark papir med fontstørrelse 14. Dette ændrede sig snart. Peter er den alvidende og altid parat med en spændende historie, som ikke blot er en historie.

2003 – Jørgen Green

tog en stor tørn med oprettelsen af vores hjemmeside – og administrationen af den. Også Jørgen var på dansegulvet en mester – specielt, når dansegulvet var i Paris, og han kunne gå ”Happy Walk” med de andre svømmere og gerne i formation.

2002 – Jacob Helsted og Henning Larsen

Så gik det pludselig stærkt i svømmeklubben og vi fik mange træningstimer hver uge – og med stor entusiasme trådte Henning og Jacob til og stod på kanten og indpiskede stilarter, så det føg. Begge var de flittige deltagere i svømmestævner i hele Europa. Henning blev senere træner i Bremen, og bor nu i Mexico. Henning var specielt kendt for sine underholdende mail-beskeder til svømmerne, som både var alvorlige og knaldhamrende morsomme… Og charmerende smilende Jacob kunne undervise, så der blev kappet flere sekunder af tiderne…

2001 – Lars Højfeldt

opfandt det sociale arrangement ”Dansetrussen”, som betyder en skøn fest med alle vore svømmevenner. Traditionen har vist sig stærk og der er festet og danset meget gennem årene. Lars var også aktiv i organisering af de første svømmestævner, og var cheftræner en række år udover at deltage i stævner i hele Europa.

2000 – Bjarne Stavnshøj

blev den første modtager med sin mangeårige indsats med at organisere svømmeklubben. Bjarne var i mange år den eneste, som styrede svømme-klubben både i forhandlinger med Svømmeregion Øst om vores svømmetid, kontakten til Skt. Annæ Gymnasium og opkrævning af kontingenter i Pan Idræt. Bjarne var også med til Gay Games i 1998 i Amsterdam med det erklærede mål at blive sidst – men det klarede han ikke. Han blev næstsidst.

Banebeskrivelser

Læs mere om de forskellige niveauer her:

Banebeskrivelser – om du vil svømme programmer eller motion

Til hver træning har vi forskellige baner alt efter program og hastighed. Tjek først med træneren, hvilke baner du passer bedst i.

Motionsbaner: Mandag, tirsdag, torsdag, fredag og lørdag har vi altid mindst én motionsbane og oftest to: “hurtig” og ”knap så hurtig”. Motionsbaner er til dig der ikke ønsker at svømme program eller har eget program. Du er velkommen til at bede træneren om hjælp eller råd – men hvis du er begynder, så se også vores tilbud til dig nedenunder.

A–banen: Her finder du klubbens hurtigste og teknisk stærkeste svømmere. Programmerne kan indeholde alle 4 discipliner og det er nødvendigt at være bekendt med dem for at svømme på A-banen. Derudover er et vist konditionsniveau ligeledes nødvendigt for at bevare ”flowet” i banen.

Programlængde: Ca. 3000 m

B–banen: er den mest ”populære” bane og ofte velbesøgt sådan at der må udvides til flere B-baner. På B–banen er det nødvendigt at være bekendt med crawl, brystsvømning og rygcrawl i større eller mindre grad. Der arbejdes også med butterfly, men i et mindre omfang. Banen er for de svømmere som ikke er begyndere, men som har brug for teknik og træning for at blive dygtigere.

Programlængde: Ca. 2200-2500 m

C–banen: er for de svømmere som kan svømme brystsvømning eller crawl på korte distancer. Her arbejdes der primært med de to stilarter og for den enkelte også rygcrawl. Der arbejdes med konditionstræning og i mindre grad teknik. Det er afgørende for svømmerens udvikling, at man får svømmet nogle meter og opnår en vandfornemmelse. Derfor er sigtet for C-banens svømmere stille og roligt at svømme længere distancer uden pauser hvilket gør indøvelsen af teknik lettere.

Programlængde: Ca. 1500-1800 m

Begynder og Teknikdag: Her skal du starte din svømmetræning, hvis du er helt ny i vandet og ikke kan svømme en hel bane eller to. Folk der er utrygge på den dybe ende kan også med fordel starte her.
Vi har hele bassinet til rådighed, 6 baner. Det betyder at 2-3 baner vil være afspærret med banetorve til motionssvømmere der ønsker at træne uden program. Træneren vil give intensiv undervisning til begyndere på de resterende 3-4 baner.

HUSK

• Det vil til enhver tid være den pågældende træner ved aftenens træning der afgør, hvordan svømmerne fordeles. Der kan bl.a. være færre baner end normalt eller rigtig mange fremmødte. Bliv ikke sur, hvis træneren beder dig flytte til en anden bane – det er for at alle kan få optimalt udnyttelse af bassinet.
• Alt efter hvor mange der kommer, kan der være tale om bl.a. flere C baner, færre B baner, flere motionsbaner eller måske ingen A-bane. Det er for eksempel ikke altid at Bane 5 er ”din” bane – måske er dit foretrukne program flyttet til Bane 4.

Er du i tvivl om dit niveau skal du blot møde op og få en snak med træneren, så finder I sammen den rette bane til dig.

Cheftræner
Jakob Edinger

Retningslinjer

Mermates Etikette – de uskrevne regler – nu på skrift.

Vi har ikke regler i Mermates – udover at du skal betale kontingent!

Men vi har det vi kalder etikette. Hvis du ikke har svømmet med os før, så er det en god idé at læse det her igennem inden du kommer til svømning. Selv som gammel svømmer kan det være en fordel.

Tag et bad i omklædningen! Nøgen!
Det er hygiejneregler i alle danske svømmehaller. Læs skiltene i hallen hvis du er i tvivl, det er vigtigt for alles sundhed at klorindholdet i vandet kan holdes lavt.

I saunaen skal du være nøgen og sidde på et håndklæde
Svømmetøj er forbudt, fordi det afgiver klordampe i varmen. Derudover bedes du huske, at aktiviteter du foretager dig på dit eget badeværelse hjemme, ikke nødvendigvis er rart for andre at være tilskuer til i saunaen.

Du må IKKE hoppe i vandet før træneren er til stede!
Træneren er også livredder, og til klubsvømning skal man stille en livredder. Derfor: ingen livredder = ingen svømning!

Bliv på kanten indtil han eller hun kommer!

Man kan som medlem være frivillig livredder ved at tage et 3 timers kursus som klubben betaler for. Det betyder rigtig meget for dine medsvømmere hvis en aflysning kan undgås, fordi du har taget et livredderkursus – henvend dig til styregruppen for at høre mere.

Hjælp med at forberede bassinet
Hvis du er blandt de første, så hjælp med at rulle banetove ud, sætte flag op osv. Omvendt er det rart at sætte alt tilbage når du er én af de sidste til at forlade bassinet eller blot din bane.

Tag badehætte på, hvis du har langt hår
Tag smykker og ure af, undgå alt for lange negle. Tænk også på piercinger. Folk kan komme slemt til skade.

Spring ikke i vandet før du hilser på træneren
Så ved han eller hun, hvem der er i vandet – for en sikkerheds skyld. Banerne er opdelt i programmer og motion med forskellige hastigheder, så det er en god idé at spørge træneren, hvilken bane du passer bedst i.

I en programbane skal du svømme programmet
Ellers skift bane. Efter aftale med træneren må du selvfølgelig blive hvis det er bedre mht. pladsfordeling, eller hvis du bare springer butterflydelen over.

Hold til højre
Tag altid hensyn til andre – lige meget om de er hurtigere eller langsommere end dig. Svøm lige til højre af den sorte streg på bunden, og tæt på banetovet.

Træk ind til siden ved pauser
Vær ikke til gene for de andre i din bane. Give dem plads til vendinger ved at holde til siderne eller kom helt ud af vandet hvis du tager en længere pause.

Tag hensyn til andre
• tal med de andre i din bane – aftal intentioner
• når du vender, tjek lige om der er nogen der venter på at starte – måske giver han eller hun god afstand til en langsommere svømmer
• når du starter, svøm ikke lige foran en hurtigere svømmer – det er dårlig etikette
• hvis du vil overhale nogen, rør lige et par gange ved deres tæer
• hvis nogen rører ved dine tæer, så lad dem overhale når du kommer til væggen
• undgå at overhale midt på banen – og hvis du gør det, vær sikker at du ikke generer andre der svømmer mod dig. Giv hellere mere afstand
• Hvis svømmernes hastigheder varierer alt for meget i din bane, så tal diskret med træneren om det er muligt at omfordele folk til / fra andre baner
• Stop ikke midt på banen for at rette brille, badehætte e.l. Hvis du ikke kan svømme en hel bane uden pause, se vores tilbud for begyndere
• Respekter andres udstyr – nogle plader, poolbuoys osv. tilhører hallen, men nogle svømmere har deres eget udstyr. De fleste låner gerne ud – men spørg før du tager!

Er du i tvivl, spørg altid træneren.

GOD SVØMNING

 Salg af svømmetøj

Vi har et mindre lager af svømmebukser til mænd tilbage, som sælges mandage, torsdage og fredage til træning i Vesterbro Svømmehal. Pris per stk. 150kr. Vi tager MobilePay! Spørg træneren på kanten. Her ses nogle billeder af de forskellige modeller.
Damemodeller er en særbestilling – ønsker du at høre om muligheder så skriv til formand@panidraet.dk

Mermates_WP-Brief_banner

Mermates_Aquashorts_Boxer_banner

Mermates_Jammers_banner

Kontaktpersoner for Copenhagen Mermates

Jakob Edinger

Jakob Edinger

Formand

E-mail

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Du accepterer, hvis du klikker OK eller klikker dig videre til næste side. mere information

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Du accepterer, hvis du klikker OK eller klikker dig videre til næste side. Ønsker du helt at undgå cookies, skal du slå cookies fra i din browser.

Luk