Om Pan Badminton

Pan Badminton er en afdeling af Pan Idræt København og Pan Idræt Frederiksberg, der er for alle LGBTI+-personer og deres venner i alle aldre, og som siden starten i 1998 nu er vokset til at have ca. 100+ medlemmer.

Alle kan være med

Niveaumæssigt er der lige så stor spredning på os, som der er aldersmæssigt. Vi har både medlemmer, der har spillet badminton i mange år, og medlemmer, der først for nyligt har skiftet haveketcheren ud med den ægte vare, og alt, hvad der ligger derimellem. Det er vigtigt for os at have denne spændvidde i klubben, fordi vi netop gerne vil kunne favne alle. Vi tilstræber ikke at nå eller opretholde et højt eliteniveau på tværs af klubben, og derfor kører vi heller ikke med intense træningssessioner, hvor medlemmer piskes igennem diverse øvelser. Vi er primært en social klub, hvor vi bare er tossede med at spille badminton. Det vigtigste er, at du altid skal kunne finde nogen at spille med, som er på et niveau, der svarer til dit.

Hvis du gerne vil høre mere om Pan Badminton eller har lyst til at komme og prøve at træne med os, kan du sende en mail til badminton@panidraet.dk eller bruge formularen forneden..

 

Mere end bare badminton

Vi lægger enorm stor vægt på at opretholde et godt socialt miljø i klubben. Det er vigtigt for os, at medlemmer føler sig velkommen og inkluderede, ikke kun de første dage i klubben, men igennem hele deres medlemsskab. Vi har en uformel, varm, spøgende og venskablige omgangstone i klubben og vil altid gøre vores bedste for at nye medlemmer føler sig godt tilpas hos os. Vi har desuden en tradition for, at de mere garvede medlemmer hjælper de grønne spillere på vej ved at tilbyde små tips undervejs, så man stille og roligt kan rette sit spil ind, uden at det bærer præg af formel undervisning.

At spille badminton i Pan Badminton er også en god måde at møde andre LGBTI+’ere på. Vi har et godt socialt netværk og sammenhold i klubben, både i Pan Badminton, men også på tværs af Pan Idræts øvrige klubber. Et medlemsskab af Pan Badminton giver dermed også mulighed for at møde nye potentielle vennere i andre af Pans klubber, eftersom Pan Idræt ofte holder store fælles arrangementer for alle medlemmer under Pans paraply.

Pan Badminton afholder flere gange om året små sjove og anderledes tematurneringer, fx Halloween-turnering, juleturnering, etc., hvor det bare handler om at have det lidt sjovt på banen og ryste medlemmerne sammen på en ny måde. Desuden afholder vi hvert år klubmesterskab med efterfølgende middag og/eller fest. Alle medlemmer kan deltage i begge turneringer, uanset hvilket niveau man spiller på.

Derudover tager mange af medlemmerne også til udlandet for at deltage i LGBTI-turneringer i mange forskellige (primært) europæiske byer. I august 2015 var vi 40 spillere fra klubben af sted til Eurogames i Stockholm. I maj 2016 var vi i Berlin til den største internationale turnering i Europa, og i sommeren 2016 var vi igen af sted til Eurogames, denne gang i Helsinki. I Copenhagen Pride Week i august 2016 var vi selv værter for Copenhagen Cup med 50 spillere fra 8 lande ud over alle vores egne spillere. I August 2019 var vi igen værter for Copenhagen Cup med 132 deltagere fra 17 forskellige lande. I 2021 arrangerer vi badmintonturnering som led i EuroGames, en del af  Copenhagen2021: årets største LGBTI+-event og forventer op til 300 deltagere fra hele Europa.
Selvom der selvfølgelig er et konkurrenceelement ind over, tager langt de fleste af sted til disse turneringer for at få en sjov oplevelse og for at møde en masse nye mennesker fra andre LGBTI-badmintonklubber i Europa. Alle turneringer har plads til alle niveauer, og der er altid en varm og indbydende omgangstone, så alle kan faktisk være med, uanset niveau.

Udover ovenstående væld af baneaktiviteter arrangerer Pan Badminton også fællesmiddage, caféture, bootcamps, bowlingture, grilaftener, picnic og lignende uden for træningstiden, spredt ud på hele året.  Der er dermed rig mulighed for at lære andre medlemmer at kende uden for banerne.

Så er du nytilflytter til København, ny i LGBTI+-miljøet, eller er du “gammel” i gårde, men har lyst til at møde nye LGBTI+’ere, er der hos os et hav af muligheder for at skabe nye venskaber med badminton som omdrejningspunkt og være del af et større fællesskab.

Har du lyst til at komme forbi til en gratis prøvetime?

Du er til enhver tid velkommen til at kigge forbi til en prøvetime. Har du ikke egen ketcher eller fjerbolde, kan du selvfølgelig låne af os på dagen. Det er naturligvis ganske gratis at komme til prøvetime og snuse lidt til klubben, før du beslutter dig for, om vi er noget for dig. Vi spiller jo tre forskellige dage om ugen, og der er altid forskellige sammensætninger af medlemmer på de forskellige træningsaftener. Derfor kan du i en periode på to uger frit komme til alle de træningsaftener, du har lyst til, så du kan danne dig et mere komplet billede af træningen. De to ugers prøvetid er fra første gang, du er til prøvetime og aftales nærmere ved henvendelse.

Udfyld nedenstående kontaktformular, så vender vi tilbage til dig og koordinerer, hvad der passer bedst.
Vi ses på badmintonbanen 🙂

 

Badminton, RSL logo

Hvor og hvornår – Træningstider i den ordinære sæson (september-maj)

Pan Badminton har træningstider forskellige steder i København og på Frederiksberg. Hos os spiller vi generelt ikke med én fast makker, men blander blot rundt mellem dem, der dukker op til træningen, så man bare ender med at spille med nogen, der er på nogenlunde samme niveau. Dermed er det muligt for alle, der kommer til træning at komme til at spille, også selvom man ikke kender nogen i klubben, eftersom man ikke behøver at have en makker med for at få spilletid. Hos os er det ikke meningen, at man skal sidde og vente i evigheder, mens andre spiller på kryds og tværs. Vi vil jo gerne have, at alle får mulighed for at spille og får en god aften til træning.
Der er mulighed for at spille double, mix eller single. Der er primært fri træning på vores træningsdage, men vi har også træner på om onsdagen til dem, der ønsker at forbedre deres teknik.

Mandag: Fri træning 21.00–23.00

Frit spil uden træner 21.00-23.00 for alle medlemmer i klubben. Det er muligt at købes bolde i  hallens informationsbod.

Sted: Mariendals-Hallen Hal B, Mariendalsvej 21C, 2000 Frederiksberg (se på kort)
Antal baner: 4

Onsdag:

Træning med instruktør for alle medlemmer 20.00-21.00
Frit spil uden træner på alle baner: 21.00-23.00

Træning med instruktør 20.00-21.00 (med let opvarmning). Niveauet for træningen er begynder til let øvet, men tilpasses afhængig af deltagerne. Det er valgfrit at deltage i denne træning, men nye medlemmer anbefales at starte her. Alle baner, der ikke anvendes til instruktørtræning, benyttes til frit spil.

Sted: DGI-Byen Idrætshallen (den store hal), Tietgensgade 65, 1704 København V (se på kort)
Antal baner: 9

Fredag: Fri træning for alle medlemmer 19.00-22.00

Frit spil uden træner 19.00-22.00 for alle medlemmer i klubben. Der kan dog lejlighedsvis blive arrangeret særlige træningsevents på visse baner.
Bolde kan købes til særlig medlemspris via styregruppens medlemmer.

Sted: Grøndal MultiCenter Hal J og K, Hvidkildevej 64, 2400 København NV (se på kort)
Antal baner: 10

Søndag: 18.00-21.00

Frit spil uden instruktør på alle baner 18.00-21.00

Sted: DGI-Byen Sportshuset, Tietgensgade 65, 1704 København V (se på kort)
Antal baner: 4

Sommertræning

Pan Badminton holder ikke sommerferie. Vi skruer bare lidt ned for træningsaktiviteten. Men typisk har vi  stadig to ugentlige træningsdage, så man stadig kan få sit badmintonfix, selv når resten af landet er i feriemode. Der er ikke faste haller for sommertræningen, så kontakt os gerne via formularen eller direkte på badminton@panidraet.dk for at få oplyst sommertider.

}

Hold og holdturneringen 2021/22

I sæsonen 2021/22 stiller Pan Badminton op med to hold i holdturneringen i København. Vi stiller med to mix-hold: et i serie 2 og et i serie 30.

Vi har et superdejligt sammenhold på holdene, og vi er kendte for at kæmpe til sidste point, når vi spiller holdkampe.
Det vigtigste for os er, at vi har det sjovt til træning, og når vi alle er i topform, skal de andre københavnerhold da også tage sig i agt for os på badmintonbanerne.

Vi hilser altid nye spillere velkommen i klubben, så hvis du sidder derude med en badmintonkarriere i bagagen, som måske har ligget stille i en årrække, skulle du tage at se vores træningstider lidt nærmere an, få støvet ketcheren af og komme ud og spille sammen med os. Du er selvfølgelig også velkommen, selvom du ikke har spillet badminton før.

Pan Badmintons 1. hold

Holdleder: Benjamin Hansen.

Klubbens 1. hold spiller i serie 2 i københavnerturneringen.

Vores 1. hold tæller selvfølgelig vores bedste spillere i klubben, som både er gamle ungdomselitespillere og voksenstartere, der hen over årene har trænet sig op til at være blandt de bedste i klubben.

Pan Badmintons 2. hold

Holdleder: Gitte Rynning.

Klubbens 2. hold spiller i serie 30 i københavnerturneringen.

Vores 2. hold tæller de bedste af vores superseje motionistspillere, som for de flestes vedkommende er begyndt at spille badminton for alvor som voksne.

Pris

Kontingent til Pan Badminton er på 400 kr. pr. halvår. Der betales i februar og august.
Derudover betales grundkontingentet for medlemskab af Pan Idræt: 390 kr. om året.

 

Salg af fjerbolde

Fjerbolde er ikke inkluderet i kontingentet men kan købes gennem klubben onsdag og fredag. Tag kontakt til en fra styregruppen hvis du ønsker at købe bolde.

Mariendalshallen – Mandag

Fjerbolde kan købes i informationen. Der kan betales med kort.

DGI-Byen – Onsdag

Det er på nogle dage muligt at købe fjerbolde gennem klubben om onsdagen. Kontakt et medlem af styregruppen for yderligere information. Der kan kun betales med MobilePay.

Grøndal Multicenter – Fredag

Det er muligt at købe fjerbolde gennem klubben om fredagen. Kontakt et medlem af styregruppen for yderligere information. Der kan kun betales med MobilePay.

Styregruppen for Badminton

Vi arbejder for, at vores medlemmer får gode sportslige og sociale oplevelser.

Ümit Roman Öztürk

Ümit Roman Öztürk

Formand

Rikko Steengaard

Rikko Steengaard

Økonomiansvarlig

Benjamin Hansen

Benjamin Hansen

PR- og Eventansvarlig

Henrik Skibsted Als

Henrik Skibsted Als

Turneringsansvarlig

Jakob Guldbæk Mikkelsen

Jakob Guldbæk Mikkelsen

Halansvarlig

Kontakt