Om svømning i Pan Idræt

Sund sport, god form og nye venner

Copenhagen Mermates står for svømning i Pan Idræt, her har du mulighed for at komme i vandet med en masse skønne og forskellige mennesker.

Copenhagen Mermates er mangfoldig med medlemmer i alle aldre (yngste er knapt tyve og ældste er over halvfjerds) med mange forskellige nationaliteter og baggrunde. Klubbens medlemmer er primært homoseksuelle, men alle er velkomne.

Vores dygtige trænere sørger for træning og programmer på forskellige niveauer fra nybegynder til elite afhængigt af din kondition og tekniske formåen. Du kan også bare svømme motionssvømning efter eget tempo.

Vi er en meget aktiv klub både til vands og til lands, med otte faste aktiviteter i vandet hver uge og mange fester. Du kan altså både komme i form og få nye venner og oplevelser hos Mermates.

Er du rejselysten, deltager vi også flere gange årligt i stævner og træningslejre rundt omkring i verden. Vi arrangerer også selv stævner, master classes og træningsarrangementer med vores udenlandske venskabsklubber.
Se meget mere detaljeret information i i fanebladene ovenfor, og kom så op af sofaen – vi glæder os til at se dig!

Ønsker du at komme og prøve os, ser vi dig gerne tirsdage (hvis du er nybegynder) og fredage (hvis du allerede kan svømme) i september måned. Skriv gerne til swimming@mermates.dk inden du kommer.

Pan Løb logo

Hvor og hvornår

Mandag – Vesterbro Svømmehal
Kl. 20.30-22.00 – 4 baner til programsvømning
Kl. 21.00-22.00 – 4 baner til programsvømning og 2 baner til program frisvømning.

Marco vil have programmer klar til A, B, C baner og vil fordele banerne blandt programsvømmere og dem som ikke ønsker at svømme program.

Tirsdag AFLYST indtil videre! – Hillerødgade Bad & Hal
Kl. 21.00-22.00 – 6 baner. Tirsdag er aflyst indtil videre. Svømmehallen undergår en større reparation!

Onsdag – Frankrigsgade Svømmehal

Kl. 20.30-21.30 – 3 baner

Gitte Reitz og Uffe Nyman vil undervise svømmere, der har brug for basis og teknik-svømning.

Torsdag – Vesterbro Svømmehal
Kl. 20.00-21.00 – 6 baner

Morten og Ólavur vil undervise alle niveauer og fordele banerne mellem programsvømmere og dem som ikke ønsker at svømme program.

Fredag – Vesterbro Svømmehal
Kl. 19.00-20.30 – 6 baner 

Jakob underviser og laver programmer til A. B og C svømmere og sørger for mindst 2 baner til dem som ikke ønsker at svømme program.

Lørdag NY TID! – Bellahøj Svømmehal
Kl. 15-16  – 2 baner.

Der vil være mulighed for at svømme selv og måske få lidt tekniktræning. Skiftende trænere.

Søndag – Flintholm Svømmehal 
Kl. 12.00-13.00 – 4 baner

Programfri svømmedag med skiftende livreddere – her har du mulighed for i eget tempo at træne de ting du har lært i løbet af ugen.

}

 

Stævner og event

Vi deltager ca. i 3-5 internationale stævner årligt.

I den kommende sæson deltager vi indtil videre i følgende stævner:

Amsterdam Valentine – Februar 2018
Paris GayGames – August 2018 – læs mere her

Derudover har vi vores eget årlige klubmesterskab for medlemmerne, som finder sted i oktober 2017

Derudover arrangerer vi selv workshops i de forskellige stilarter med flere undervisere end sædvanligt, hvor der er fokus på teknik og fejlretning.

 

Mermatespokalen

Pokalen for Copenhagen Mermates blev stiftet i 2000 ved den anden Tisvildelejefest. Svømmeklubben var i en rivende udvikling og de frivillige gik op i Copenhagen Mermates med liv og sjæl. Det kræver naturligvis anerkendelse og sådan skal pokalen forstås. Siden har mange svømmere bidraget med forskellige indsatser, som har gjort Copenhagen Mermates til et fantastisk hold at være en del af.

Pokalen indgraveres hvert år med modtagerens navn

Klik her for at læse om de tidligere pokalmodtagere.

Banebeskrivelser

Til hver træning har vi forskellige baner alt efter program og hastighed. Tjek først med træneren, hvilke baner du passer bedst i.

Motionsbaner: Mandag, tirsdag, torsdag, fredag og lørdag har vi altid mindst én motionsbane og oftest to: “hurtig” og ”knap så hurtig”. Motionsbaner er til dig der ikke ønsker at svømme program eller har eget program. Du er velkommen til at bede træneren om hjælp eller råd – men hvis du er begynder, så se også vores tilbud til dig nedenunder.

A–banen: Her finder du klubbens hurtigste og teknisk stærkeste svømmere. Programmerne kan indeholde alle 4 discipliner og det er nødvendigt at være bekendt med dem for at svømme på A-banen. Derudover er et vist konditionsniveau ligeledes nødvendigt for at bevare ”flowet” i banen.

Programlængde: Ca. 3000 m

B–banen: er den mest ”populære” bane og ofte velbesøgt sådan at der må udvides til flere B-baner. På B–banen er det nødvendigt at være bekendt med crawl, brystsvømning og rygcrawl i større eller mindre grad. Der arbejdes også med butterfly, men i et mindre omfang. Banen er for de svømmere som ikke er begyndere, men som har brug for teknik og træning for at blive dygtigere.

Programlængde: Ca. 2200-2500 m

C–banen: er for de svømmere som kan svømme brystsvømning eller crawl på korte distancer. Her arbejdes der primært med de to stilarter og for den enkelte også rygcrawl. Der arbejdes med konditionstræning og i mindre grad teknik. Det er afgørende for svømmerens udvikling, at man får svømmet nogle meter og opnår en vandfornemmelse. Derfor er sigtet for C-banens svømmere stille og roligt at svømme længere distancer uden pauser hvilket gør indøvelsen af teknik lettere.

Programlængde: Ca. 1500-1800 m

Begynder og Teknikdag: Her skal du starte din svømmetræning, hvis du er helt ny i vandet og ikke kan svømme en hel bane eller to. Folk der er utrygge på den dybe ende kan også med fordel starte her.
Vi har hele bassinet til rådighed, 6 baner. Det betyder at 2-3 baner vil være afspærret med banetorve til motionssvømmere der ønsker at træne uden program. Træneren vil give intensiv undervisning til begyndere på de resterende 3-4 baner.

HUSK

 • Det vil til enhver tid være den pågældende træner ved aftenens træning der afgør, hvordan svømmerne fordeles. Der kan bl.a. være færre baner end normalt eller rigtig mange fremmødte. Bliv ikke sur, hvis træneren beder dig flytte til en anden bane – det er for at alle kan få optimalt udnyttelse af bassinet.
  • Alt efter hvor mange der kommer, kan der være tale om bl.a. flere C baner, færre B baner, flere motionsbaner eller måske ingen A-bane. Det er for eksempel ikke altid at Bane 5 er ”din” bane – måske er dit foretrukne program flyttet til Bane 4.

Er du i tvivl om dit niveau skal du blot møde op og få en snak med træneren, så finder I sammen den rette bane til dig.

Vi har ikke regler i Mermates – udover at du skal betale kontingent!

Men vi har det vi kalder <em>etikette</em>. Hvis du ikke har svømmet med os før, så er det en god idé at læse det her igennem inden du kommer til svømning. Selv som gammel svømmer kan det være en fordel.

 • Tag et bad i omklædningen! Nøgen!

Det er hygiejneregler i alle danske svømmehaller. Læs skiltene i hallen hvis du er i tvivl, det er vigtigt for alles sundhed at klorindholdet i vandet kan holdes lavt.

 • I saunaen skal du være nøgen og sidde på et håndklæde

Svømmetøj er forbudt, fordi det afgiver klordampe i varmen. Derudover bedes du huske, at aktiviteter du foretager dig på dit eget badeværelse hjemme, ikke nødvendigvis er rart for andre at være tilskuer til i saunaen.

 • Du må IKKE hoppe i vandet før træneren er til stede!

Træneren er også livredder, og til klubsvømning skal man stille en livredder. Derfor: ingen livredder = ingen svømning!

 • Bliv på kanten indtil han eller hun kommer!

Man kan som medlem være frivillig livredder ved at tage et 3 timers kursus som klubben betaler for. Det betyder rigtig meget for dine medsvømmere hvis en aflysning kan undgås, fordi du har taget et livredderkursus – henvend dig til styregruppen for at høre mere.

 • Hjælp med at forberede bassinet

Hvis du er blandt de første, så hjælp med at rulle banetove ud, sætte flag op osv. Omvendt er det rart at sætte alt tilbage når du er én af de sidste til at forlade bassinet eller blot din bane.

 • Tag badehætte på, hvis du har langt hår

– Tag smykker og ure af, undgå alt for lange negle. Tænk også på piercinger. Folk kan komme slemt til skade.

 • Spring ikke i vandet før du hilser på træneren

Så ved han eller hun, hvem der er i vandet – for en sikkerheds skyld. Banerne er opdelt i programmer og motion med forskellige hastigheder, så det er en god idé at spørge træneren, hvilken bane du passer bedst i.

 • I en programbane skal du svømme programmet

Ellers skift bane. Efter aftale med træneren må du selvfølgelig blive hvis det er bedre mht. pladsfordeling, eller hvis du bare springer butterflydelen over.

 • Hold til højre

Tag altid hensyn til andre – lige meget om de er hurtigere eller langsommere end dig. Svøm lige til højre af den sorte streg på bunden, og tæt på banetovet.

 • Træk ind til siden ved pauser

Vær ikke til gene for de andre i din bane. Give dem plads til vendinger ved at holde til siderne eller kom helt ud af vandet hvis du tager en længere pause.

 • Tag hensyn til de andre

Tal med de andre i din bane, aftal hvor I vil svømme.
Når du vender, tjek lige om der er nogen der venter på at starte – måske giver han eller hun god afstand til en langsommere svømmer. Hvis du starter, svøm ikke lige foran en hurtigere svømmer – det er dårlig etikette

Hvis du vil overhale nogen, rør lige et par gange ved deres tæer, og hvis nogen rører ved dine tæer, så lad dem overhale når du kommer til væggen.

Undgå at overhale midt på banen – og hvis du gør det vær sikker på at du ikke generer andre svømmere der svømme imod dig. Giv hellere mere plads.
Hvis svømmernes hastighed i din bane varierer for meget, så tal diskret med træneren om det er muligt at omfordele folk til/fra de andre baner.

Stop ikke midt på banen for at rette brille, badehætte e.l. Hvis du ikke kan svømme en hel bane uden pause, se vores tilbud for begyndere

 • Respekter andres udstyr – nogle plader, poolbuoys osv. tilhører hallen, men nogle svømmere har deres eget udstyr. De fleste låner gerne ud – men spørg før du tager!

Er du i tvivl, spørg altid træneren.

Pris

Prisen for at deltage i svømning er 300 kr. 2 gange årlig, som opkræves 1. januar og 1. september.

Derudover klubkontigentet for medlemskab af Pan Idræt: 340 kr. om året, som opkræves 1. januar.

Styregruppen for svømning

Jakob Edinger

Jakob Edinger

Formand

Jan Winther

Jan Winther

Økonomiansvarlig

Morten Henrik Petersen

Morten Henrik Petersen

Cheftræner

Kontakt

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Du accepterer, hvis du klikker OK eller klikker dig videre til næste side. mere information

Vi samler statistik ved hjælp af cookies. Du accepterer, hvis du klikker OK eller klikker dig videre til næste side. Ønsker du helt at undgå cookies, skal du slå cookies fra i din browser.

Luk